maandag 14 mei 2012

VS: Vreedzame Wijk, de volgende stap


Het is genoegzaam bekend: de victorie van de vreedzame school is gestart in Overvecht. Inmiddels zo’n vier jaar geleden is – in brede school verband – gestart met de werkwijze. Met succes. Veel wijken in Utrecht namen de aanpak over en de vreedzame school is inmiddels niet meer weg te denken uit de stad Utrecht.
De Brede School Overvecht buigt zich al weer over de volgende stap van de Vreedzame Wijk: hoe gaat die er de komende jaren uit zien? Over die vraag wordt op dit ogenblik nagedacht door de schooldirecties. Ook de andere Brede School partners – Cumulus, UCK, Ludens, Gemeente Utrecht – denken hierover mee.
Veel schooldirecteuren voelen voor het plan om ook op buurtniveau vreedzame activiteiten uit te voeren. Ook mag de kinderraad wat hen betreft een nog steviger plek in de wijk krijgen. In de volgende nieuwsbrief hopen we u de definitieve plannen te presenteren. Ook is dan bekend wie de opvolger wordt van Annemieke Vernooy, op dit moment nog de coördinator voor Overvecht. Zij is gaan werken voor Eduniek.



(27 maart 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten