vrijdag 28 september 2012

TO: nieuwe aanbieders


In de carrousel hebben nieuwe aanbieders plaatsgenomen,
en ze zijn er klaar voor om de carrousel flink te laten draaien:




Skate-A-Way (skaten)
Skate-A-Way is een nieuwe aanbieder in de carrousel. Hij heeft een busje vol skates en skate-attributen, waarmee hij de scholen langs gaat om skatelessen te geven. Hij richt zich voor een groot deel op veiligheid. Hierdoor is zijn cursus verwant aan rijvaardigheid/verkeer. Deze cursus leidt toe naar skateclub HMS, reeds gevestigd in Overvecht.

EUJJS (judo)
EUJJS is een redelijk nieuwe aanbieder, al werd de sport judo al eerder aangeboden. EUJJS zit normaal gesproken gevestigd in de Anton Geesinkstraat, maar begint tevens een club in de wijk Overvecht.
Een van de belangrijkste redenen om door te gaan met judo is dat kinderen leren fysiek met elkaar om te gaan, zonder hun rust te verliezen. 

Culinary Gurus (koken)
De culinaire goeroes hebben een heldere kijk op koken voor kinderen: ‘Onze lesprogramma’s zijn gemaakt om naast alleen koken, dingen als rekenen, biologie en gezond eten te leren. Op deze manier leren ze op een speelse wijze nieuwe competenties en vaardigheden die later van pas komen. Daarnaast heeft koken als voordeel dat er direct zichtbaar resultaat is, iets dat vaak erg belangrijk is voor kinderen.’ De Culinary Gurus leiden toe tot de kookclub van Cumulus. Deze vindt één keer per week plaats in het buurthuis Profisic.


DIEDOM (circus)
DIEDOM is dé circusschool van Utrecht. Ze hebben inmiddels clubs lopen op acht locaties in de stad en zij hopen er een negende aan toe te kunnen voegen in Overvecht. Hier moet de cursus dan ook naar toe leiden. In de cursus komen diverse circusactiviteiten aan de orde, van koorddansen tot jongleren. Hierbij wordt vooral de fijne motoriek en het doorzettingsvermogen aangesproken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten