maandag 3 oktober 2011

TO: Muziekroute



Vanaf dit schooljaar: project De MuziekRoute



De MuziekRoute is een samenwerking tussen het UCK, Brede School Overvecht, MCO (Muziek Centrum van de Omroep), Vredenburg en het Rosa Ensemble. Er zullen in eerste instantie drie basisscholen deelnemen aan het project; De Schakel, Openbare Basisschool Overvecht locatie Teun de Jagerdreef en Joannes XXIII (Neckardreef).  De MuziekRoute is bedoeld om kinderen op een creatieve manier in aanraking te laten komen met muziek. En dan vooral het zelf maken, ontdekken, bedenken en ervaren van muziek. In de lessen wordt aangesloten bij De Vreedzame School/Wijk, de pedagogische aanpak van alle basisscholen in Overvecht. Het nemen van eigen verantwoordelijkheid stimuleert het creatieve proces dat leidt tot een hoogstaand eindproduct.
De kinderen van groep 3 en 4 van de drie verschillende basisscholen in de wijk Overvecht krijgen vanaf eind oktober iedere week muziekles van muziekdocenten van het UCK. Groep 3 krijgt zangles en de kinderen van groep 4 mogen kiezen uit vier verschillende instrumenten; viool, cello, trompet en slagwerk. Af en toe komt er ook een gastdocent van het MCO op bezoek.
Vanaf januari 2012 zullen de meest enthousiaste en gemotiveerde kinderen worden gevraagd om deel uit te maken van het schoolensemble. Dit schoolensemble gaat muziek laten horen die mede gecomponeerd en bedacht is door de kinderen zelf, i.s.m. het Rosa Ensemble en gastdocenten. De drie ensembles van de verschillende scholen vormen gezamenlijk in 2014 Club Overvecht Symfonie orkest. Dit alles in het kader van talentontwikkeling zoals ook op andere gebieden wordt vormgegeven in Overvecht.
Natuurlijk zullen de ensembles en het orkest regelmatig van zich laten horen. Er komen presentaties en uitvoeringen op de scholen en in Vredenburg Leeuwenbergh.


We houden u op de hoogte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten