vrijdag 7 juni 2013

TO: Cricket in Overvecht





Op de locatie Grote Trekdreef van de OBO wordt in de derde periode cricketles gegeven. Een tamelijk onbekende sport in Nederland, vandaar een korte uitleg: met een veldpartij en een slagpartij wordt het spel gespeeld. De batter slaat de bal het veld in en kan punten maken door heen en weer te rennen tussen de wickets. Een wicket is een opstelling van drie paaltjes naast elkaar. Wanneer je loopt mag de veldpartij je wicket omgooien en is de batter af, dit is te vergelijken met slagbal.
Tijdens de cursus leren de kinderen vangen, samenspelen en slaan (batten)
. De lessen worden gegeven met de inzet van de Combinatiefunctionaris van Kampong, een enthousiaste organisatie met een even enthousiaste docent Yasin Yip. Yasin is van oorsprong architect en speelt op professioneel niveau cricket. 


Cricket kan in het pakket van de Talentontwikkeling of tijdens gymnastieklessen worden gegeven. Een leuk spel voor jongens en meisjes en in een vorm die gemakkelijk met de leerkracht kan worden gespeeld. 

Met Kampong wordt er gesproken om cricket verder uit te zetten op de scholen. Welke school of leerkracht wil deze cursus inzetten?  HMS is de sportvereniging in de wijk die cricket aanbiedt in clubvorm. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten