woensdag 4 december 2013

BS: Het Brede School College in Overvecht gestart!


Elke week volgen 32 kinderen uit de groepen 4 en 5 extra lessen na schooltijd aan het Brede School College, het BSC. Deze kinderen komen van vijf scholen in Overvecht: de Marcus, de Mattheüs, de Johannes, de Cleophas en de Joannes XXIII.

Tijdens deze extra lessen wordt er aandacht besteed aan de begrijpend lezen vaardigheden, het lezen van boeken, de woordenschat, en het praten over het nieuws. De kinderen op het BSC zijn enorm gemotiveerd en doen heel goed hun best. Ook de ouders hebben laten zien betrokken te zijn bij hun kind, de opkomst op de ouderavond was 100%.




De afgelopen weken zijn op het BSC de thema’s vakantie en reizen, gezonde voeding en goochelen en stunts behandeld. Ook hebben de kinderen gepraat over krantenartikelen die onder andere gingen over de gezondheid van kinderen en het extreme weer. Paul van Loon was de schrijver van de maand. Daarnaast hebben de kinderen een woordenschattoetsje moeten maken, om te kijken of de kinderen de geleerde BSC-woorden goed onthouden. De meeste kinderen scoorde een ‘goed’ op hun toets. De leerkracht is erg trots op de kinderen.




Vorige week heeft U-in-de-wijk een item gemaakt over het BSC. Hierbij werden de projectleider, de leerkracht en een aantal kinderen geïnterviewd.  Op dinsdagavond 12 november zal dit worden uitgezonden op Ustad om ongeveer 18:10 uur. Daarna is het te zien op de website van U in de wijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten