woensdag 4 december 2013

OB: onderzoek overgang basis- naar voortgezet onderwijs


De overgang van basis- naar voortgezet onderwijs blijkt niet voor alle Overvechtse leerlingen en hun ouders vlekkenloos te verlopen.

In opdracht van de Wijkraad Overvecht doet Oberon onderzoek naar de ervaringen van Overvechtse ouders met de overgang van basis- naar voortgezet onderwijs. Om deze ervaringen in beeld te brengen, worden in december groepsgesprekken gehouden met ouders tijdens de ouderinlopen op de MattheĆ¼s, de Schakel en de Marcus school. In deze gesprekken wordt onder andere ingegaan op de begeleiding vanuit de basisschool, huiswerkbegeleiding op het voortgezet onderwijs en informatie over het schooladvies en de Cito-toets.
Maar ook breder, dus los van de school waar de kinderen op zitten: welke verwachtingen hebben de ouders over de overgang naar het voortgezet onderwijs; wat zijn motieven om voor een bepaalde school juist wel of niet te kiezen; waar zien zij de grootste knelpunten; waar gaat het al goed?
Naast deze groepsinterviews krijgen alle ouders met kinderen in groep 7, 8 en 1e (voortgezet onderwijs) een vragenlijst thuisgestuurd.

Contactpersoon Oberon: 
Edwin Dubbelman (edubbelman@oberon.eu)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten