dinsdag 12 april 2011

BSA: Zomerschool

De Brede School Academie presenteert: 

zomerschool!  

De BSA Zomerschool 2011 is een proefproject van de BSA Overvecht. Het is de bedoeling om de leerlingen van de BSA een extra kans te geven om te bouwen aan kennis en vaardigheden die essentieel zijn voor hun schoolsucces.
De Zomerschool 2011 sluit nauw aan bij de BSA – qua doelgroep, programma en didactiek. In samenwerking met onder andere Sardes, Oberon en het UCK wordt gewerkt aan een effectief zomercurriculum. De belangrijkste onderdelen van het reguliere BSA programma blijven in de zomer overeind. Omdat we nu meer tijd hebben – de kinderen zijn de hele dag op school – kan de leergang voor deze gelegenheid worden uitgebreid en verdiept. Zo zullen kinderen leren met elkaar in debat te gaan; is er ruimte dramalessen van het UCK te koppelen aan woordenschatonderwijs; worden gastdocenten uitgenodigd; en er wordt gekookt. Door de kinderen zelf.
We lopen met deze ontwikkeling vooruit op de aanstaande regeling Zomerscholen van het ministerie van OC&W. Vanaf de zomer van 2012 gaat deze van kracht. Door de zomerschool te koppelen aan de BSA hopen  we een begin te maken met een beredeneerd en samenhangend aanbod voor talentvolle achterstandsleerlingen in de stad Utrecht.

Johan en Arjen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten