dinsdag 13 mei 2014

TO: Evaluatie periode 2

Doel van de evaluatie is elkaar ontmoeten en uitwisselen van ervaringen. Hiernaast is het ook van belang cijfers van het bereik te verzamelen voor de verantwoording naar de gemeente. De cijfers van bereik en toeleiding geven tevens richtlijnen voor de toekomst. Zo valt na te gaan welke activiteiten succesvol zijn en welke aanpassingen en/of bijstellingen nodig hebben. 



Tijdens het rondje ervaringen komt naar voren dat de communicatie van groot belang is. Helder wordt dat de samenwerking tussen school en aanbieder bij de ene school als zeer goed en prettig wordt ervaren, maar bij een andere leidt tot onbegrip en irritatie. Door uitwisseling tijdens een evaluatie of afspraak voor het begin van de cursus geeft de mogelijkheid aan elkaar door te geven welke vorm van communiceren voor beide partijen het beste werkt. 




Rol Brede School Overvecht: gevraagd wordt aan de brede school aanbieders aan te geven snel(ler) contact te zoeken met de scholen. Het  is van groot belang vooraf contact te zoeken met elkaar; bespreek goed wat je van elkaar verwacht en welke taken en rollen je afspreekt. Het logboek is hiervoor ontwikkeld.

PuB onderzoek.
Tijdens de evaluatie hebben we 1 uur uitgetrokken om de HU ruimte te geven vragen te stellen aan de groep over Talentontwikkeling en de Brede School Overvecht. De gemeente Utrecht heeft de HU opdracht gegeven dit onderzoek te doen om inzicht te krijgen in de brede scholen in Utrecht. Overvecht is een bijzondere brede school. De samenwerking van 11 scholen en de bijzondere inzet van de schooldirecties met hun heldere werkplan voor de brede school is bijzonder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten