dinsdag 13 mei 2014

VW: De kinderraad op bezoek bij...

De Vreedzame Wijk Kinderraad: 22 kinderen van alle scholen in Overvecht leveren een bijdrage aan de vreedzame wijk.

Het thema van de Kinderraad is dit jaar: onze buren. De kinderen hebben de buren rondom hun school in beeld gebracht en hebben één buur uitgekozen om op bezoek te gaan. Tijdens het bezoek hebben zij ideeën uitgewisseld voor een kennismakingsactie tussen de school en de buur.

De kinderen van de Schakel, de OBO Beiroetdreef en de Mattheüsschool zijn op bezoek geweest bij Rosendael: woonvoorziening voor ouderen. Het idee is om elkaar beter te leren kennen tijdens een spelletjesmiddag die elke woensdagmiddag wordt georganiseerd:






Merwe en Nina van de Marcusschool zijn op bezoek geweest bij de buren van zwembad de Kwakel. Ze hebben daar gesproken met Damian van Oortmerssen (zie foto onder).
Hun idee is om het zwembad te  adviseren over Vreedzame zwembadregels en -afspraken. Ook hadden ze als tip om door middel van posters of stickers aan de bezoekers duidelijk te maken dat ook zwembad de Kwakel een Vreedzame plek in de wijk is.




Alle scholen denken na over een kennismakingsactie met een buur. Deze acties worden uitgevoerd tijdens de Vreedzame Wijk Maand in juni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten