maandag 28 november 2011

BSA: Brede School Academie breidt uit! - bijzondere samenwerking

Per 14 november gestart: de BSA gymnasiumvariant. 
In het gebouw van het Christelijk Gymnasium in Utrecht volgen eerstejaars van het Stedelijk en het Christelijk Gymnasium het BSA brugklasprogramma. Speciaal voor deze doelgroep is het curriculum aangepast aan de eisen die een gymnasium stelt. Dat betekent: moeilijker teksten, hogere snelheid, meer eisen. Maar ook: ruimte voor debat, onderzoek en presentatievaardigheden. Nu is het nog zo dat veel achterstandsleerlingen uitvallen bij de hogere schoolsoorten. Onze doelgerichte, specifieke begeleiding moet die uitval terugdringen. Tegelijkertijd leiden we talentvolle BSA leerlingen uit het primair onderwijs toe naar het gym, in de hoop dat ze hun potentie ten volle kunnen gaan waarmaken.



Ook nieuw:
de zomerschool brugklasvariant!


Tijdens de zomervakantie worden toekomstige brugklassers voorbereid op de overgang naar het VO. Welke vaardigheden worden daar gevraagd? Wat moet je weten om een goede start te maken? Speciaal voor leerlingen van het Gerrit Rietveld College en de beide gymnasia uit de stad.

Daarnaast bestaat er landelijk veel belangstelling voor de BSA. Met name de specifieke doelgroep en de selectie trekken de aandacht. In het decembernummer van 'Didactief' een special over onderwijstijdverlenging, met een artikel over de BSA.



Johan en Arjen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten