maandag 16 januari 2012

OB: Ouderbetrokkenheid-nieuws van De Schakel

Op De Schakel bruist het van de activiteiten als het om de ouderbetrokkenheid gaat! 

Goed nieuws is dat ons ouderlokaal eindelijk helemaal klaar is. Dankzij een mooie subsidie van de gemeente heeft deze ruimte, die speciaal voor ouderactiviteiten bestemd is, nu ook een digi-bord en prachtig peuterspeelgoed. Iedere week hebben hier we op woensdagmorgen een ouderinloop, geleid door Nelleke Hamstra van Cumulus.
In december hadden we met het hele team een studiedag onder leiding van Peter de Vries van het CPS over ouderbetrokkenheid. Geïnteresseerd? Hier is een filmpje van de dag te zien, waarin ook ouders van de school aan het woord komen:

De studiedag heeft o.a. een nieuwe werkgroep opgeleverd, waarin teamleden, MR-leden en OR-leden zitten. Samen gaan zij zich buigen over de tien belangrijkste criteria voor een goede samenwerking tussen ouders, school en kinderen.
Op 18 januari start de cursus “Het Vreedzame Plein”, die door Annemieke Vernooy gegeven wordt bij ons op school. Er doen meer dan 25 ouders mee en aan het einde ontvangen de deelnemers een certificaat.
De Schakel gaat beginnen met een “Meedenktank” voor vaders. Onder leiding van Robin Kuijpers, LIO-stagiair in groep 7, die een onderzoek heeft gedaan naar de mogelijkheid vaders meer te betrekken bij de school, zullen een aantal avonden speciaal voor vaders georganiseerd worden.
Op de foto’s een info bijeenkomst over de Meedenktank voor vaders en een inloopochtend waar kerststukjes gemaakt werden.

 






Jannelies Dolmans (coördinator ouderbetrokkenheid De Schakel)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten