maandag 16 januari 2012

Update: Brede School Xtra

Brede School Xtra: de hulp aan gedragsmoeilijke kinderen uit de wijk

Wij zijn zeer verheugd te kunnen melden dat de groep gestart is en de aanmeldingen gestaag blijven binnenstromen.

het Brede School Xtra-team
Dit betekent dat er per 6 december 2012 drie kinderen begonnen zijn op de groep. In week 2 zijn daar twee kinderen aan toegevoegd en in week 3 zullen er nogmaals 3 kinderen starten. Op 16 januari hebben we dan een groep van 8 kinderen. Daarnaast loopt er een aanmeldprocedure voor nog eens 3 kinderen waarvan aangenomen kan worden dat zij ook snel kunnen starten.De verwachting is dan ook dat wij per 1 maart een volle groep zullen hebben en nieuwe kinderen zullen moeten wachten tot er een plekje vrij is. Omdat wij in fases werken kunnen er waarschijnlijk 3 kinderen starten op het moment dat de eerste lichting naar de 2e fase gaat (half maart).

Goed nieuws dus! Hoewel de financiering voor 2012/2013 nog onzeker is, hopen wij dat de aanmeldingen wel blijven komen...

Op verzoek van IB-ers tijdens de bijeenkomst in oktober hebben we besloten dat ook 8 jarigen (mits zij in groep 4 zitten) aangemeld mogen worden. Ook het harde criterium van een diagnose als contra-indicatie is losgelaten. Wij kijken nu naar het gedrag en de leerbaarheid van ouders en kind ondanks een diagnose.

In februari doen wij uitgebreid verslag in onze eigen nieuwsbrief.

Voor meer informatie over het project of de aanmeldprocedure:
Cumuluswelzijn
Brede School Xtra
Projectleider: Carla Gobits
Tel.: 06-27091009
Email: c.gobits@cumuluswelzijn.nl


Carla Gobits

Geen opmerkingen:

Een reactie posten