maandag 16 januari 2012

TO: de Muziekroute is begonnen!

Sinds eind oktober 2011 hebben de kinderen van groep 3 en 4 van De Schakel, Openbare Basisschool Overvecht locatie T., Joannes XIII, iedere week muziekles van muziekdocenten van het UCK. Groep 3 krijgt zangles en de kinderen van groep 4 mogen kiezen uit vier verschillende instrumenten; viool, cello, trompet en slagwerk.  De MuziekRoute is bedoeld om kinderen op een creatieve manier in aanraking te laten komen met muziek. En dan vooral het zelf maken, ontdekken, bedenken en ervaren van muziek.
De kinderen van groep 4 hebben na proeflessen op elk instrument, hun favoriete instrument gekozen. Op dit instrument zullen ze les krijgen tot en met de zomervakantie. Er zitten echte muzikale talenten tussen!

Sinds deze week zijn ook de schoolensembles van start gegaan, waar de meest enthousiaste en gemotiveerde kinderen van de verschillende scholen deel van uitmaken. Deze drie verschillende  schoolensembles gaan muziek laten horen die mede gecomponeerd en bedacht is door de kinderen zelf, i.s.m. het Rosa Ensemble en gastdocenten.
groep 4 van OBS Teun de Jagerdreef (foto: Gwen Buijs)
De eerste resultaten zullen zichtbaar worden op verschillende presentaties.
Deze uitvoeringen staan op dit moment gepland op donderdag 31 mei 2012 (op de 3 scholen) en donderdag 21 juni 2012 (Vredenburg Leeuwenbergh). 
Zodra hierover meer bekend is zullen we u uitnodigen.
We houden u op de hoogte!

Gwen Buijs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten