woensdag 9 oktober 2013

TO: Extra sportinzet in Overvecht



In de carrousel van de Talentontwikkeling (TO) is al ruimte gemaakt voor sport- en bewegingsactiviteiten. Deze activiteiten sluiten aan bij het project Gezond en Fit en het waterproject van de GG&GD. 

Maar nu is er op dat gebied zelfs nog meer mogelijk. Voor Overvecht heeft de Brede School ingetekend voor de inzet van een aantal combinatiefunctionarissen (CF) sport. De sporten zijn zo gekozen dat ze goed passen in de wijk. Enerzijds vanwege de toeleiding, anderzijds omdat deze sporten nieuw zijn. Onder de sporten die goede toeleiding naar de club mogelijk maken zijn korfbal en atletiek. 

De atletiekvereniging Phoenix is tevens een officieel vreedzame vereniging. Atletiek is beschikbaar op alle dagen van de week tussen half negen en drie uur. 

Van verschillende scholen hoorde wij dat er interesse was voor korfbal. Daarom biedt ook deze vereniging de mogelijkheid om met de inzet van een CF-er korfbal aan te bieden. 

De sportactiviteiten kunnen ook onder schooltijd, in de gymnastiektijd, worden aangeboden, met als extra mogelijkheid leerkrachten en vakdocenten gymnastiek meer lesmogelijkheden te geven. Om dit soort mogelijkheden ten volle te faciliteren, is er bijvoorbeeld een tennispakket beschikbaar met alles erop en eraan.

Werkwijze extra sportinzet
Alle coördinatoren TO en gymnastiekdocenten hebben de lijst van sporten. Zij kunnen hun wens direct doorgeven aan de Brede School. Per omgaande zal er dan contact gezocht worden met de school om invulling te geven aan de wens. 



De mogelijkheden:
Atletiek: clinics in week 40 t/m 50, 15.00 tot 17.00 en het hele jaar elke dag onder schooltijd.
Korfbal: alle dagen van half negen tot drie uur, voor de jonge kinderen.
Basketbal: hele jaar op dinsdag en woensdag van 10 uur tot half vier.
Verder - in overleg: tennis, cricket en voetbal.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten