woensdag 9 oktober 2013

TO: Pas op de plaats

De carrousel is weer gaan draaien! 

Aanbieders zijn begonnen aan hun eerste cursus op de voor hen vaak onbekende scholen. Dit brengt veel organisatie met zich mee. Daarom was er voor de VSD-coördinatoren een bijeenkomst gepland waarin een pas op de plaats werd gemaakt. 
Hoe draait de carrousel ook alweer?




Een snelcursus: 
De scholen zijn ingedeeld in drie zones. Binnen elke zone werken drie aanbieders, dus: er worden drie verschillende cursussen gegeven op de scholen uit één zone. Deze cursussen duren tien werken, dus er is plek voor drie cursussen in één schooljaar.

Deze cursusperiode verloopt als volgt: 
1. voordat de cursus begint hebben aanbieder en VSD-coördinator contact om af te spreken welke cursus waar en wanneer plaatsvindt.
2. de cursus begint met een introductieles in week 1 van de periode. Hierin worden de kinderen enthousiast gemaakt voor de cursus en de club. Ze kunnen zich inschrijven.  
3. vervolgens starten de cursussen. De kinderen sporten, knutselen, exploreren, musiceren, creëren tot de één na laatste week...
4. ... want de laatste week van de tien-weekse periode eindigt met een afsluiting! Deze afsluiting is om te tonen wat er al bereikt is in die tien weken. Maar nog leuker is het dat het daarna niet afgelopen hoeft te zijn. De meeste cursussen hebben namelijk een clubvariant, waarin de kinderen hun kennis kunnen verdiepen. Dit is één van de speerpunten van de carrousel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten