woensdag 9 oktober 2013

VW: Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst Overvecht

Op maandag 7 oktober is in het Doe Mee Centrum Einstein de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst getekend. In Overvecht is al een lange traditie van samenwerking tussen de scholen op de volgende terreinen: Ouderbetrokkenheid, Vreedzame Wijk en Talentontwikkeling. 


Alle elf scholen, Wijk&Co (de nieuwe welzijnsorganisatie), het UCK en Ludens bevestigen met deze overeenkomst hun onderlinge samenwerking binnen de Brede School Overvecht. Het afgelopen jaar is met behulp van een externe adviseur een nieuw visiedocument ontwikkeld. Ook is er een aanpassing gedaan in organisatiestructuur.

Tijdens de bijeenkomst gaf Johan Bosma, coördinator Brede School, een inleiding over het belang van de Brede School en de nieuwe fase waarin de Brede School is beland. Hij heeft een pleidooi gehouden voor een professionele netwerkorganisatie die in dienst staat van de wijk: samen gaan voor het wijkbelang. 

Daarna nam Frans van Noorden het woord namens de directeuren. Hij gaf aan dat de samenwerking steeds beter is vormgegeven. Ook keek hij terug op het proces en maakte duidelijk dat het niet altijd gemakkelijk gaat. Toch geeft deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst vertrouwen voor de toekomst. 

Peter Grooten van het UCK nam het stokje van Frans over en sprak over de meerwaarde van andere partijen, naast het onderwijs, kan hebben. Daarbij moet er wel sprake zijn van gelijkheid en vertrouwen. Tevens gaf hij te kennen het grote belang van het Doe Mee Centrum Einstein in te zien. Hij streeft dan ook voor behoud van dit wijkcentrum. 

Als laatste sprak Ellen Groten namens de besturen de waardering uit voor het resultaat dat er nu ligt. Zij pleitte ervoor dat aan de hand van deze nieuwe samenwerkingsstap de scholen nog meer als ‘eigenaar’ van de Brede School gaan gedragen.

Na deze toespraakjes liet Belén Kerkhoven een filmpje zien. Hierin werd duidelijk hoe zang en rap een mooie plaats krijgen binnen het muziekonderwijs in de wijk.

Vervolgens werd het tijd voor de ondertekening. Alle partners hebben op een mooi vormgegeven ‘placemat’ hun handtekening gezet. Die komt op alle plekken in de wijk te hangen. Een mooie stap voorwaarts in de ontwikkeling van de Brede School in de wijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten